Authentieke Aziatische ervaringen op Made in Asia dit weekend

De la Chine au Japon en passant par le Vietnam et la Corée

 

BRUSSEL - Wie op 1-2-3 maart in Brussels Expo Chinese leeuwen hoort dansen, Japanse Koto-snaren hoort trillen, Mahjong-tegels hoort kletteren en Koreaanse pop-beats hoort schallen, weet dat Made in Asia opnieuw begonnen is. Naast anime, games en andere popcultuur wijdt dat festival namelijk ook duizenden vierkante meters aan Aziatische tradities en delicatessen.

Wie een sterke interesse heeft in de traditionele en culinaire kant van Azië, zet Made in Asia maar beter met stip in de agenda. Met gespecialiseerde zones als ‘Little Asia’ en de ‘Korean Alley’, met een enorme gespecialiseerde food court, maar ook met onder meer overtuigende Japanse kerselaars als decor, waan je je meteen duizenden kilometers hier vandaan.

LITTLE ASIA & KOREAN ALLEY

In Little Asia staat vooral het authentieke van Japan en China centraal. Je wordt er begroet met de typisch Japanse geluiden van de Shinobue-fluiten en Koto-snaarinstrumenten, waarna je plaatsneemt voor een thee-ceremonie, Mahjong kan spelen, kalligrafie of de Japanse taal kan leren, traditionele gewaden kan passen en nog veel meer.

In de Korean Alley kan je dan weer genieten van rustgevende Koreaanse massages en tatoeages, pompende K-Pop, traditionele Hanbok-kostuums en allerhande ambachten. Maar ook verspreid over de hele venue kan je invloeden vinden van ninja’s, samoerai en geisha’s.

CULINAIRE REIS

Je kan er bovendien ook de Aziatische delicatessen en specialiteiten komen proeven op de enorme food court. Dim sum, bao, pokébowls, Japanse rijstballen, sushi en ramen, mochi, donburi, Vietnamese streetfood, Koreaanse fried chicken, Aziatische hamburgers, bubble-wafels, gyoza, naban, Indian soulfood, tofu, de menu’s staan bol van opties voor een ‘lege maag met goede smaak’.

VAN POKÉMON TOT STAR WARS

Uiteraard staat Made in Asia ook opnieuw garant voor een totale popcultuur-ervaring, van Pokémon tot Star Wars. Internationaal gevierde Japanse animators, bekende YouTubers, een horror-doolhof, zinderende shows, honderden geeky verkoopstanden, verrassende spellen op springkastelen en gaming-/bordspelzones zorgen opnieuw voor een uniek festival.

Wie op 1, 2 en 3 maart ook door Azië wil reizen zonder Brussel te verlaten, kan tickets kopen via www.madeinasia.be.

Anthony Audenaerd

Anthony Audenaerd

Event Director Heroes Belgium

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Made in Asia

***MEDIA GALLERY***

Het Made in Asia- en YouPlay-festival, dat is dé bijeenkomst voor fans van manga, anime, YouTube en videogames.  Ontmoet gerenommeerde Japanse gasten, beroemde YouTubers, speel de beste videogames van het moment, neem deel aan creatieve workshops, koop exclusieve beeldjes of manga-strips om je verzameling te vervolledigen, neem deel aan cosplay-wedstrijden en geniet van talloze andere verrassingen.

Sinds kort wordt het festival Made in Asia  geruggensteund door een internationaal netwerk van comic cons en mangaconventies, genaamd Heroes. Dat netwerk zorgt voor een ongekende garantie van kwaliteit én voor de zekerheid dat de twee evenementen nog lang popcultuur-plezier mogen verspreiden in België. 

Copyright © 2024 Made in Asia. Alle rechten voorbehouden.