Aziatisch popcultuurfestival Made in Asia 2019 opent de deuren.

Duik mee in een universum vol manga, anime en Japanse cultuur in Brussels Expo

Het evenement Made in Asia tovert Brussels Expo drie dagen lang om tot een universum vol Japanse animatiefiguren, Aziatische cultuur en videogame-ervaringen. Dit evenement ontvangt geëerde artiesten van onder meer de wereldberoemde animatiestudio 'Studio Ghibli', gaming-giganten als Microsoft, Sony en Nintendo, biedt dozijnen Aziatisch getinte activiteiten én herbergt de grootste 'geeky' markt van België. Dit is een feest waar iedereen die ook maar een beetje voeling heeft met de Oost-Aziatische cultuur niet mag ontbreken.

Made in Asia en het zusterevenement YouPlay (dat als onderdeel van Made in Asia op eenzelfde locatie en tijdstip plaatsvindt) staat garant voor drie dagen vol videogames, anime, manga en Japanse cultuur. Op 8, 9 en 10 maart vinden zo'n 300 exposanten en heel wat uitgenodigde Japanse artiesten en YouTubers hun weg naar Brussels Expo. 

Een absolute highlight voor videogame-fanaten is dat de drie grootste spelconsolemakers - Microsoft (Xbox), Sony (PlayStation) en Nintendo (Switch) - samen aanwezig zijn op eenzelfde Belgisch evenement. Ze zullen op Made in Asia nieuwe games laten spelen én exclusieve previews tonen van nog onuitgegeven games.

In de Ninja Academy leer je lopen, springen en freerunnen als de Japanse krijgers van weleer, je kan bekende YouTubers ontmoeten, genieten van esports-shows met professionele gamers en nog véél meer.

Made in Asia zorgt naast al dat spektakel ook voor een rustige, nostalgische noot met tal van thema-exposities. Zo kan je de 30e verjaardag van de Japanse animatiefilm My Neighbor Totoro vieren met een bezoek aan een heus Studio Ghibli-dorp. Je kan er jezelf ook trakteren op een unieke tekening van Yoshiharu Sato, animator van die film.

Verder kan Made in Asia zich op de borst kloppen met een ongeziene One Piece-expositie en kan je eveneens de 'Expo des Légendes' bezoeken, waar je tal van kijkkasten en beelden kan bewonderen van meerdere populaire series en games.

Made in Asia opent vandaag, vrijdag 8 maart, de deuren, maar zet het Aziatische feest verder op 9 en 10 maart, in Brussels Expo. Wie nog naast deze selectie echt alle activiteiten en gasten wenst te zien, surft het best even naar www.madeinasia.be

 

Anthony Audenaerd

Head of Media, Made in Asia

Lisa Vandevelde

Press Officer, Made in Asia

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Made in Asia

***MEDIA GALLERY***

Het Made in Asia- en YouPlay-festival, dat is dé bijeenkomst voor fans van manga, anime, YouTube en videogames.  Ontmoet gerenommeerde Japanse gasten, beroemde YouTubers, speel de beste videogames van het moment, neem deel aan creatieve workshops, koop exclusieve beeldjes of manga-strips om je verzameling te vervolledigen, neem deel aan cosplay-wedstrijden en geniet van talloze andere verrassingen.

Sinds kort wordt het festival Made in Asia  geruggensteund door een internationaal netwerk van comic cons en mangaconventies, genaamd Heroes. Dat netwerk zorgt voor een ongekende garantie van kwaliteit én voor de zekerheid dat de twee evenementen nog lang popcultuur-plezier mogen verspreiden in België. 

Copyright © 2024 Made in Asia. Alle rechten voorbehouden.