Aziatisch popcultuurfestival Made in Asia 2019 opent de deuren.

Duik mee in een universum vol manga, anime en Japanse cultuur in Brussels Expo

Het evenement Made in Asia tovert Brussels Expo drie dagen lang om tot een universum vol Japanse animatiefiguren, Aziatische cultuur en videogame-ervaringen. Dit evenement ontvangt geëerde artiesten van onder meer de wereldberoemde animatiestudio 'Studio Ghibli', gaming-giganten als Microsoft, Sony en Nintendo, biedt dozijnen Aziatisch getinte activiteiten én herbergt de grootste 'geeky' markt van België. Dit is een feest waar iedereen die ook maar een beetje voeling heeft met de Oost-Aziatische cultuur niet mag ontbreken.

Made in Asia en het zusterevenement YouPlay (dat als onderdeel van Made in Asia op eenzelfde locatie en tijdstip plaatsvindt) staat garant voor drie dagen vol videogames, anime, manga en Japanse cultuur. Op 8, 9 en 10 maart vinden zo'n 300 exposanten en heel wat uitgenodigde Japanse artiesten en YouTubers hun weg naar Brussels Expo. 

Een absolute highlight voor videogame-fanaten is dat de drie grootste spelconsolemakers - Microsoft (Xbox), Sony (PlayStation) en Nintendo (Switch) - samen aanwezig zijn op eenzelfde Belgisch evenement. Ze zullen op Made in Asia nieuwe games laten spelen én exclusieve previews tonen van nog onuitgegeven games.

In de Ninja Academy leer je lopen, springen en freerunnen als de Japanse krijgers van weleer, je kan bekende YouTubers ontmoeten, genieten van esports-shows met professionele gamers en nog véél meer.

Made in Asia zorgt naast al dat spektakel ook voor een rustige, nostalgische noot met tal van thema-exposities. Zo kan je de 30e verjaardag van de Japanse animatiefilm My Neighbor Totoro vieren met een bezoek aan een heus Studio Ghibli-dorp. Je kan er jezelf ook trakteren op een unieke tekening van Yoshiharu Sato, animator van die film.

Verder kan Made in Asia zich op de borst kloppen met een ongeziene One Piece-expositie en kan je eveneens de 'Expo des Légendes' bezoeken, waar je tal van kijkkasten en beelden kan bewonderen van meerdere populaire series en games.

Made in Asia opent vandaag, vrijdag 8 maart, de deuren, maar zet het Aziatische feest verder op 9 en 10 maart, in Brussels Expo. Wie nog naast deze selectie echt alle activiteiten en gasten wenst te zien, surft het best even naar www.madeinasia.be

 

Contacteer ons
Anthony Audenaerd Head of Media, Made in Asia
Lisa Vandevelde Press Officer, Made in Asia
Anthony Audenaerd Head of Media, Made in Asia
Lisa Vandevelde Press Officer, Made in Asia
Over Made in Asia

***MEDIA GALLERY***

Het Retro Made In Asia-festival is een bijeenkomst van liefhebbers van manga, anime en videogames! Kom op 28 en 29 september naar Namur Expo en maak een reis in de wereld van de Aziatische popcultuur! Le Club Dorothée, Dragon Ball, Cobra, Olive & Tom.... Als deze referenties goede herinneringen oproepen, dan moet je er zeker bij zijn. Ontmoet uitzonderlijke Japanse gasten, speel games op arcadekasten, neem deel aan creatieve workshops, koop het beeldje of mangaboekje dat ontbreekt in uw collectie, neem deel aan de cosplaywedstrijd en geniet van vele andere verrassingen!om deel te nemen aan massa's activiteiten die verband houden met gaming en de Japanse cultuur! 

Trouwens: sinds 2018 maken Made in Asia en Retro Made in Asia deel uit van het Comic Con- en Manga Con-netwerk ‘Heroes’. Door deze Europese samenwerking gaan de twee MIA-evenementen gegarandeerd spannende en mooie jaren tegemoet in België, volledig toegewijd aan de Aziatische popcultuur!

Copyright © 2019 Made in Asia en Retro Made in Asia. Alle rechten voorbehouden.

Made in Asia