Een geslaagd huwelijk van Oost en West: Made in Asia & Heroes Comic Con verwelkomen 59.314 bezoekers

Brussels Expo bulkt van blije popcultuurfans

BRUSSEL - Het mag misschien niet boteren tussen de VS en China, maar de popcultuurevenementen Heroes Comic Con en Made in Asia tonen aan dat een huwelijk tussen Oost en West een prachtig resultaat kan opleveren. Dat combi-event bracht namelijk maar liefst 59.314 extatische fans van anime, superhelden en videogames op de been.

Al het beste van oosterse en westerse popcultuur, dat is de premisse van het combi-event Made in Asia en Heroes Comic Con. De 59.314 fans, waarvan er duizenden verkleed waren in hun favoriete personages, stortten zich drie dagen lang in videogames, Japanse animatie, Pokémon-knuffels, karaoke, strips en honderden standjes met geeky hebbedingen.

Onder de tagline 'Meet your heroes' (ontmoet je helden; red.) kon je dit weekend onder meer Gwendoline Christie van Game of Thrones en Tom Ellis van Lucifer ontmoeten, maar ook officiële artiesten van Disney, Marvel en DC Comics, Franstalige YouTubers als Poisson Fécond en Japanse artiesten.

Zo'n uniek publiek is ideaal voor grote merken als onder meer Nintendo, dat voor het eerst Super Mario Bros. Wonder voorstelde en De Smurfen, die exclusieve pins maakten voor het evenement.

Op 21-22 oktober is het de beurt aan FACTS, het Gentse popcultuurevenement dat samen met deze events in het overkoepelende merk Heroes is vervat. Daar gaat het geeky feestje gewoon verder voor fans van fantasy, animatie, comics, collectibles en science-fiction.

De volgende editie van Made in Asia vindt plaats op 1, 2 en 3 maart 2024. Voor Heroes Comic Con is het wachten tot in de herfst van volgend jaar, op 11, 12 en 13 oktober 2024. Meer info volgt op respectievelijk www.madeinasia.be/nl en www.heroescomiccon.be/nl.

 

Marie Trenker

Marie Trenker

Press Officer, Top Secret Agency
Stéphanie Boucquillon

Stéphanie Boucquillon

Press Officer, Top Secret Communication
Anthony Audenaerd

Anthony Audenaerd

Event Director Heroes Belgium

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Made in Asia

***MEDIA GALLERY***

Het Made in Asia- en YouPlay-festival, dat is dé bijeenkomst voor fans van manga, anime, YouTube en videogames.  Ontmoet gerenommeerde Japanse gasten, beroemde YouTubers, speel de beste videogames van het moment, neem deel aan creatieve workshops, koop exclusieve beeldjes of manga-strips om je verzameling te vervolledigen, neem deel aan cosplay-wedstrijden en geniet van talloze andere verrassingen.

Sinds kort wordt het festival Made in Asia  geruggensteund door een internationaal netwerk van comic cons en mangaconventies, genaamd Heroes. Dat netwerk zorgt voor een ongekende garantie van kwaliteit én voor de zekerheid dat de twee evenementen nog lang popcultuur-plezier mogen verspreiden in België. 

Copyright © 2024 Made in Asia. Alle rechten voorbehouden.