Made in Asia & YouPlay-festival overweldigend succes met uitverkochte zaterdag

Na de meest succesvolle opening in de geschiedenis van het evenement, volgt een volledig uitverkochte zaterdag

De 13e editie van Made in Asia belooft een overweldigend succes te worden. Het beroemde festival is terug en vult maar liefst 5 paleizen van Brussels Expo. Made in Asia is hét evenement van de Aziatische popcultuur met anime, manga, videogames, YouTube en cosplay. Op zaterdag waren er meer dan 30.000 bezoekers en over de drie dagen heen worden meer dan 70.000 fans op het festival verwacht.

“Naast de gunstige tijdstippen waarin deze editie van Made in Asia plaatsvindt en een geschiedenis van geslaagde edities, zie je dat de grote drijfveer achter deze cijfers vooral passie voor Aziatische popcultuur is”, zegt Anthony Audenaerd, Event Director van Made in Asia & YouPlay. “Het enthousiasme aan de ingang, de lachende gezichten bij de activiteiten, de sterren in hun ogen bij de bekende gasten; je ziet dat het onze fans oprecht deugd doet om hier te zijn. En dat enthousiasme verspreidt zich als kersenbloesemblaadjes in de Japanse wind, met uitverkochte dagen als resultaat.”

Een uitbreiding dringt zich dus op, en dat komt er in de vorm van Heroes Comic Con, een extra evenement in het teken van Westerse popcultuur. Dat zal qua invulling vergelijkbaar zijn met FACTS, de Belgische comic con die hetzelfde team in Flanders Expo organiseert.

Het Made in Asia & YouPlay-festival vindt dit weekend plaats in Brussels Expo. De focus ligt op manga, Japanse animatie en Aziatische culturen, YouTube-sterren, videogames en andere popcultuurfenomenen. Tickets voor zondag zijn nog steeds beschikbaar via www.madeinasia.be.  

Anthony Audenaerd

Event Director Heroes Belgium

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Made in Asia

***MEDIA GALLERY***

Het Made in Asia- en YouPlay-festival, dat is dé bijeenkomst voor fans van manga, anime, YouTube en videogames.  Ontmoet gerenommeerde Japanse gasten, beroemde YouTubers, speel de beste videogames van het moment, neem deel aan creatieve workshops, koop exclusieve beeldjes of manga-strips om je verzameling te vervolledigen, neem deel aan cosplay-wedstrijden en geniet van talloze andere verrassingen.

Sinds kort wordt het festival Made in Asia  geruggensteund door een internationaal netwerk van comic cons en mangaconventies, genaamd Heroes. Dat netwerk zorgt voor een ongekende garantie van kwaliteit én voor de zekerheid dat de twee evenementen nog lang popcultuur-plezier mogen verspreiden in België. 

Copyright © 2024 Made in Asia. Alle rechten voorbehouden.