Made in Asia, Heroes Comic Con en Gameforce pakken uit met mega-event

Heroes en Unlocked slaan de handen in elkaar en organiseren op 19 en 20 oktober het grootste popcultuurevenement van de Lage Landen.

De voorbije decennia werden evenementen rond popcultuur en gaming booming business, maar wat Heroes en Unlocked in oktober zullen presteren tilt de sector naar een hoger niveau. Voor het eerst in de geschiedenis zullen Made in Asia, Heroes Comic Con én GameForce samen plaatsvinden. Bezoekers krijgen zo met een en hetzelfde ticket toegang tot het grootste popcultuurevenement van de Lage Landen.

Drie gevestigde waarden

Net zoals de Avengers of de Fantastic Four de krachten van complementaire superhelden bundelen, hebben Made in Asia, Heroes Comic Con én GameForce hun eigen klemtoon en doelpubliek. Sinds 2008 trekt Made in Asia meer dan 60.000 liefhebbers van manga, anime en K-pop naar Brussel. Twee jaar geleden kreeg het evenement met Heroes Comic Con een broer erbij. Deze comic con is de hoogmis voor al wie van film en series houdt, en kreeg in het verleden onder andere Matt Smith (Doctor Who) en Caleb McLaughlin (Stranger Things) op bezoek. Beide evenementen worden georganiseerd door Easyfairs.

GameForce, dat georganiseerd wordt door Unlocked, is dan weer dé plek voor gameliefhebbers. Meer dan 15.000 mensen komen er jaarlijks samen om de nieuwste spellen en technologieën te ontdekken, heerlijk te genieten van esports, retrogames, en fantastische nieuwe hardware. Het is het beste bewijs dat gaming niet voor niets de grootste entertainmentindustrie ter wereld is.

 70.000 bezoekers

Voor het eerst slaan die drie giganten dus de handen in elkaar: op 19 en 20 oktober vinden ze samen plaats in Brussels Expo. “Door deze unieke samenwerking kunnen we een enorm sterk concept neerzetten”, zegt Unlocked co-CEO Steven Leunens.

“We merkten al jaren enige overlapping tussen de doelgroepen van beide events. Door onze krachten te bundelen winnen de bezoekers én standhouders. Zowel wij als Heroes kunnen op deze manier nog meer op onze eigen sterktes werken en zo interessante standhouders en activiteiten aantrekken.”

Ook Anthony Audenaerd, Event Director Heroes Belgium, kijkt met veel enthousiasme uit naar het evenement:

“We geloven heel sterk in de samenwerking met Unlocked en dat 1+1 in dit geval 3 kan worden. We zijn druk bezig met het samenstellen van een programma vol activiteiten die we nog nooit eerder op onze evenementen hadden, en kunnen nu al stellen dat dit het grootste popcultuurevenement van de Lage Landen wordt.”

Met dit vernieuwde concept mikken beide organisatoren op 70.000 bezoekers, die bijna heel Brussels Expo gevuld zullen zien met activiteiten en shows. Wie een ticket wil kopen zal er snel bij moeten zijn wanneer de ticketverkoop in maart van start gaat op de sites van Made in Asia, GameForce en Heroes Comic Con.

Anthony Audenaerd

Anthony Audenaerd

Event Director Heroes Belgium
Steven Leunens

Steven Leunens

Founder & co-CEO, Unlocked

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Made in Asia

***MEDIA GALLERY***

Het Made in Asia- en YouPlay-festival, dat is dé bijeenkomst voor fans van manga, anime, YouTube en videogames.  Ontmoet gerenommeerde Japanse gasten, beroemde YouTubers, speel de beste videogames van het moment, neem deel aan creatieve workshops, koop exclusieve beeldjes of manga-strips om je verzameling te vervolledigen, neem deel aan cosplay-wedstrijden en geniet van talloze andere verrassingen.

Sinds kort wordt het festival Made in Asia  geruggensteund door een internationaal netwerk van comic cons en mangaconventies, genaamd Heroes. Dat netwerk zorgt voor een ongekende garantie van kwaliteit én voor de zekerheid dat de twee evenementen nog lang popcultuur-plezier mogen verspreiden in België. 

Copyright © 2024 Made in Asia. Alle rechten voorbehouden.