Made in Asia: Internetsterren, Aziatische cultuur en shops

Azië in Brussels Expo, van 1 tot en met 3 maart 2024

BRUSSEL – Het popcultuurevent Made in Asia luidt op 1-2-3 maart in Brussels Expo opnieuw de gong voor al wie droomt van Japan, Korea of een ander Aziatisch land in hun achtertuin. Al meer dan 15 jaar staan daar niet alleen de culturele specialiteiten en delicatessen van Oost-Azië centraal, maar ook Japanse animatie, Koreaanse popmuziek, internetfenomenen en vijf paleizen vol meet & greets, activiteiten en shows.

Diversiteit is het sleutelwoord in 2024. De culturele Little Asia- en Korean Alley-zones en tentoonstellingen van The Legend of Zelda staan harmonieus naast honderden geeky booths, bordspelverkopers en gaming-bedrijven, zes grote manga-uitgeverijen en ettelijke signeertafels met stemacteurs, cosplay-sterren, YouTubers, Tiktokkers en streamers die gratis handtekeningen komen uitdelen.

Onder die historische manga-uitgeverijen vind je kleppers als Ototo, Kana, Mahô, NaBan, Issekinicho en Shiba Edition, die officieel wereldbestsellers als Naruto aan de man brengen. Van die serie zijn er wereldwijd meer dan 220 miljoen exemplaren verkocht.

Op de gastenlijst spotten we de Japanse animator Araki Tetsurō - de man achter onder meer Attack on Titan en Death Note – die speciaal afreist om gratis exclusieve handtekeningen en schetsen uit te delen aan zijn Europese fans. En Franstalig stemactrice Brigitte Lecordier, de dub-stem van Son Goku in de populaire Japanse animatieserie Dragon Ball. Maar ook cosplay-experte Nikita, die net zoals de duizenden andere verklede fans op indrukwekkende wijze in de huid kruipt van fictieve personages.

Ook opvallend is het grote aantal meet & greets met bekende Franstalige YouTubers, TikTokkers en streamers, zoals Mademoiselle Soso, Zoey Vidéos, Á Regarder Après Minuit, Tokyo No Jo en iamblacko, die maar wat graag met hun fans op de foto gaan of hen handtekeningen aanbieden.

Het festival in Brussels Expo van 1 tot en met 3 maart 2024, heeft nog veel meer in petto in de komende weken. Maar de lijst met nu al aangekondigde activiteiten en gasten, evenals tickets, zijn verkrijgbaar op www.madeinasia.be/nl.

 

Anthony Audenaerd

Anthony Audenaerd

Event Director Heroes Belgium

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Made in Asia

***MEDIA GALLERY***

Het Made in Asia- en YouPlay-festival, dat is dé bijeenkomst voor fans van manga, anime, YouTube en videogames.  Ontmoet gerenommeerde Japanse gasten, beroemde YouTubers, speel de beste videogames van het moment, neem deel aan creatieve workshops, koop exclusieve beeldjes of manga-strips om je verzameling te vervolledigen, neem deel aan cosplay-wedstrijden en geniet van talloze andere verrassingen.

Sinds kort wordt het festival Made in Asia  geruggensteund door een internationaal netwerk van comic cons en mangaconventies, genaamd Heroes. Dat netwerk zorgt voor een ongekende garantie van kwaliteit én voor de zekerheid dat de twee evenementen nog lang popcultuur-plezier mogen verspreiden in België. 

Copyright © 2024 Made in Asia. Alle rechten voorbehouden.