Made in Asia ontvangt 70.174 bezoekers op 3 dagen in Brussels Expo

Aziatisch popcultuurfestival Made in Asia 2019 sluit de deuren na drie geslaagde dagen in Brussels Expo. Op 8, 9 en 10 maart entertainde het evenement maar liefst 70.174 fans met alles rond anime, manga, videogames en Japanse bezienswaardigheden. Zaterdag steekt er qua bezoekers met kop en schouders bovenuit met 35.000 fans. Een uitzonderlijk succes.

Made in Asia vulde vijf paleizen van Brussels Expo met wereldberoemde Japanse artiesten, bekende YouTube-sterren, de drie grootste consolemakers in de videogamewereld (Sony, Nintendo & Microsoft), exclusieve tentoonstellingen, ontelbaar veel activiteiten zoals een Ninja-academie, een boogschuttersstand, esports, Pokémon-toernooien en nog veel meer. Daarenboven kon het zich ook op de borst kloppen met de grootste geeky markt van België, waar je merchandise en souvenirs van allerlei slag kon vinden.

Dit stukje Azië in Brussel wordt achter de schermen geruggensteund door het overkoepelende Heroes-netwerk, een internationale samenwerking tussen 11 evenementen in 4 landen. Onder diezelfde koepel vind je ook de Belgische comic con FACTS, die zich in Gent al meer dan een kwarteeuw toelegt op series, films en games voor een breder popcultuurpubliek.

Made in Asia probeert het in 2020 nóg beter te doen op 13, 14 en 15 maart, opnieuw in Brussels Expo. Maar eerst mag Rétro Made in Asia, de spin-off in Namur Expo, 2019 in schoonheid afsluiten, op 28 en 29 september. Meer info op www.madeinasia.be.

Contacteer ons
Anthony Audenaerd Head of Media, Made in Asia
Lisa Vandevelde Press Officer, Made in Asia
Anthony Audenaerd Head of Media, Made in Asia
Lisa Vandevelde Press Officer, Made in Asia
Over Made in Asia

***MEDIA GALLERY***

Het Retro Made In Asia-festival is een bijeenkomst van liefhebbers van manga, anime en videogames! Kom op 28 en 29 september naar Namur Expo en maak een reis in de wereld van de Aziatische popcultuur! Le Club Dorothée, Dragon Ball, Cobra, Olive & Tom.... Als deze referenties goede herinneringen oproepen, dan moet je er zeker bij zijn. Ontmoet uitzonderlijke Japanse gasten, speel games op arcadekasten, neem deel aan creatieve workshops, koop het beeldje of mangaboekje dat ontbreekt in uw collectie, neem deel aan de cosplaywedstrijd en geniet van vele andere verrassingen!om deel te nemen aan massa's activiteiten die verband houden met gaming en de Japanse cultuur! 

Trouwens: sinds 2018 maken Made in Asia en Retro Made in Asia deel uit van het Comic Con- en Manga Con-netwerk ‘Heroes’. Door deze Europese samenwerking gaan de twee MIA-evenementen gegarandeerd spannende en mooie jaren tegemoet in België, volledig toegewijd aan de Aziatische popcultuur!

Copyright © 2019 Made in Asia en Retro Made in Asia. Alle rechten voorbehouden.

Made in Asia