Made in Asia ontvangt 70.174 bezoekers op 3 dagen in Brussels Expo

Aziatisch popcultuurfestival Made in Asia 2019 sluit de deuren na drie geslaagde dagen in Brussels Expo. Op 8, 9 en 10 maart entertainde het evenement maar liefst 70.174 fans met alles rond anime, manga, videogames en Japanse bezienswaardigheden. Zaterdag steekt er qua bezoekers met kop en schouders bovenuit met 35.000 fans. Een uitzonderlijk succes.

Made in Asia vulde vijf paleizen van Brussels Expo met wereldberoemde Japanse artiesten, bekende YouTube-sterren, de drie grootste consolemakers in de videogamewereld (Sony, Nintendo & Microsoft), exclusieve tentoonstellingen, ontelbaar veel activiteiten zoals een Ninja-academie, een boogschuttersstand, esports, Pokémon-toernooien en nog veel meer. Daarenboven kon het zich ook op de borst kloppen met de grootste geeky markt van België, waar je merchandise en souvenirs van allerlei slag kon vinden.

Dit stukje Azië in Brussel wordt achter de schermen geruggensteund door het overkoepelende Heroes-netwerk, een internationale samenwerking tussen 11 evenementen in 4 landen. Onder diezelfde koepel vind je ook de Belgische comic con FACTS, die zich in Gent al meer dan een kwarteeuw toelegt op series, films en games voor een breder popcultuurpubliek.

Made in Asia probeert het in 2020 nóg beter te doen op 13, 14 en 15 maart, opnieuw in Brussels Expo. Maar eerst mag Rétro Made in Asia, de spin-off in Namur Expo, 2019 in schoonheid afsluiten, op 28 en 29 september. Meer info op www.madeinasia.be.

Anthony Audenaerd

Head of Media, Made in Asia

Lisa Vandevelde

Press Officer, Made in Asia

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Made in Asia

***MEDIA GALLERY***

Het Made in Asia- en YouPlay-festival, dat is dé bijeenkomst voor fans van manga, anime, YouTube en videogames.  Ontmoet gerenommeerde Japanse gasten, beroemde YouTubers, speel de beste videogames van het moment, neem deel aan creatieve workshops, koop exclusieve beeldjes of manga-strips om je verzameling te vervolledigen, neem deel aan cosplay-wedstrijden en geniet van talloze andere verrassingen.

Sinds kort wordt het festival Made in Asia  geruggensteund door een internationaal netwerk van comic cons en mangaconventies, genaamd Heroes. Dat netwerk zorgt voor een ongekende garantie van kwaliteit én voor de zekerheid dat de twee evenementen nog lang popcultuur-plezier mogen verspreiden in België. 

Copyright © 2024 Made in Asia. Alle rechten voorbehouden.