Made in Asia ontving 55.323 bezoekers op 3 dagen in Brussels Expo

Eerste post-COVID Made in Asia-editie groot succes

Het Aziatischepopcultuurfestival Made in Asia sluit de deuren na drie geslaagde dagen in Brussels Expo. Op 8, 9 en 10 oktober entertainde het evenement maar liefst 55.323 fans met alles rond anime, manga, videogames en Japanse popcultuur, met een uitverkochte zaterdag als gevolg. Na bijna 2 jaar stilstand is de boodschap van de bezoekers duidelijk: grote indoor-events zijn terug.

Deze editie werd een onverhoopt succes, met maar liefst vier paleizen van Brussels Expo gevuld met internationale manga-artiesten, exposanten en muziekacts, een Red Bull-esports-spektakel, exclusieve tentoonstellingen, superheldenscholen, opblaasbare hindernissen en een van de grootste ‘Geek Markets’ van België.

Dit stukje Azië in Brussel wordt achter de schermen geruggensteund door het overkoepelende Heroes-netwerk, een internationale samenwerking tussen 9 evenementen in 3 landen. Onder diezelfde koepel vind je ook de Belgische comic con FACTS, die zich in Gent al meer dan een kwarteeuw toelegt op series, films en games voor een breder popcultuurpubliek.

Verwacht wordt dat de trend van opnieuw oplevende evenementen voortgezet zal worden in de volgende editie van Made in Asia, op 4, 5 en 6 maart 2022, in Brussels Expo. Meer info op www.madeinasia.be/nl.

Anthony Audenaerd

Event Director Heroes Belgium

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Made in Asia

***MEDIA GALLERY***

Het Made in Asia- en YouPlay-festival, dat is dé bijeenkomst voor fans van manga, anime, YouTube en videogames.  Ontmoet gerenommeerde Japanse gasten, beroemde YouTubers, speel de beste videogames van het moment, neem deel aan creatieve workshops, koop exclusieve beeldjes of manga-strips om je verzameling te vervolledigen, neem deel aan cosplay-wedstrijden en geniet van talloze andere verrassingen.

Sinds kort wordt het festival Made in Asia  geruggensteund door een internationaal netwerk van comic cons en mangaconventies, genaamd Heroes. Dat netwerk zorgt voor een ongekende garantie van kwaliteit én voor de zekerheid dat de twee evenementen nog lang popcultuur-plezier mogen verspreiden in België. 

Copyright © 2024 Made in Asia. Alle rechten voorbehouden.