Made in Asia strijkt opnieuw neer in Brussels Expo

Van 22 tot 24 september is Brussels Expo opnieuw de thuisbasis voor al wie van manga en anime houdt. Made in Asia surft mee op de hype die vooral Franstaligen in de ban heeft.

Wie de 50 bestverkochte boeken in Frankrijk bekijkt, ziet uiteraard populaire auteurs als Joël Dicker en Guillaume Musso opduiken, maar er is iets opvallend aan de hand. Zowat de helft van de lijst zijn comics, en het merendeel is een manga. Aziatische reeksen als One Piece, Naruto en Spy x Family zijn niet alleen in Frankrijk razend populair, ook in Wallonië zijn ze gigantisch. Meer dan vijfenzestigduizend fans van manga en anime zullen ook dit jaar van 22 tot 24 september samenkomen op Made in Asia in Brussel.

Made in Asia is een walhalla voor al wie van all things Asia houdt. Op dit festival vind je niet alleen winkels met collector’s items, maar ook 35 verschillende Aziatische eetkraampjes. Van onigiri en poké bowls tot noedels en sushi: je proeft het allemaal op Made in Asia!

Creatieve talenten kunnen dan weer samenkomen voor de vele cosplay contests en gatherings, de Gundam tentoonstelling bekijken, deelnemen aan een K-pop wedstrijd, kalligrafie leren… Of op de foto gaan met een van hun idolen! Net als de vorige edities is Made in Asia dé plek om je favoriete YouTubers en stemacteurs te ontmoeten. Onder andere acteur Benoît du Pac (HunterXHunter, Great Teacher Onizuka, Super Mario Bros), streamer Einifox en het YouTube-collectief CrazyBomb World (meer dan 1 miljoen abonnees) zullen aanwezig zijn. Ook de makers van bekende mangareeksen zullen uiteraard naar Made in Asia komen. Toru Fujisawa, wiens Great Teacher Onizuka intussen meer dan 50 miljoen keer verkocht is, komt bijvoorbeeld signeren. Ook Moonkey, de enige Belgische mangaka, komt er signeren en zal bezoekers leren hoe ze zelf karakters kunnen tekenen.

Met een toegangsticket kunnen bezoekers ook gratis naar Heroes Comic Con, dat op dezelfde locatie plaatsvindt. Op die comic con, die volledig rond series en films draait, komen onder andere Tom Ellis (Lucifer), Lana Parrilla (Once Upon A Time), Gwendoline Christie (Game of Thrones) en Warwick Davis (Star Wars).

Tickets voor Made in Asia zijn te koop vanaf 15,5 euro via www.madeinasia.be 

Anthony Audenaerd

Anthony Audenaerd

Event Director Heroes Belgium

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Made in Asia

***MEDIA GALLERY***

Het Made in Asia- en YouPlay-festival, dat is dé bijeenkomst voor fans van manga, anime, YouTube en videogames.  Ontmoet gerenommeerde Japanse gasten, beroemde YouTubers, speel de beste videogames van het moment, neem deel aan creatieve workshops, koop exclusieve beeldjes of manga-strips om je verzameling te vervolledigen, neem deel aan cosplay-wedstrijden en geniet van talloze andere verrassingen.

Sinds kort wordt het festival Made in Asia  geruggensteund door een internationaal netwerk van comic cons en mangaconventies, genaamd Heroes. Dat netwerk zorgt voor een ongekende garantie van kwaliteit én voor de zekerheid dat de twee evenementen nog lang popcultuur-plezier mogen verspreiden in België. 

Copyright © 2024 Made in Asia. Alle rechten voorbehouden.