Made in Asia zet in op mentale gezondheid en inclusiviteit

Veilige uitlaatklep voor jongeren in een geeky bubbel op 1-2-3 maart

Met Made in Asia op 1, 2 en 3 maart wil Easyfairs niet alleen een geweldige ervaring bieden aan jonge fans van Aziatische (pop)culturen, maar ook een veilige omgeving creëren waar ze volledig zichzelf kunnen zijn. “Veel jongeren voelen de nood om zich af en toe in het warme deken van een fantasiewereld te nestelen en onze evenementen bieden daarom steeds meer aandacht aan mentaal welzijn en inclusiviteit.”

Toen de kranten recent kopten ‘Sinds coronapandemie meer mentale gezondheidsproblemen bij Europese jongeren’, keken de organisatoren van Made in Asia, Heroes Comic Con en FACTS elkaar veelbetekenend aan. Zij zaten in de eerste maanden na de coronapandemie immers op de eerste rij om de enorme explosie van emoties en het sentiment in de community mee te maken.

“Bij de eerste evenementen na de coronaperiode viel het op dat het publiek extra euforisch was. De nood om samen te komen en hun passies samen te vieren was enorm, en dat is in 2024 nog steeds het geval. We krijgen vaak te horen dat onze evenementen voelen als ‘thuiskomen’ en je merkt dat jongeren die veilige bubbels hard nodig hebben,” zegt Heroes-showmanager Anthony Audenaerd.

Daarom zijn Made in Asia, FACTS en Heroes Comic Con in de laatste jaren ook meer aandacht gaan besteden aan mentaal welzijn bij hun fans. “We implementeren prikkelarmere zones voor mensen met autisme, we stelden een Safe Harbor Coordinator aan die instant acties kan ondernemen rond veiligheid van bezoekers, we nodigen organisaties uit die inclusiviteit bevorderen en nog veel meer.”

Zo staat bijvoorbeeld de vereniging Afrogameuses in voor etnische minderheden in de gaming-community’s en helpen Orcusa en Le Jeu Pour Tous mensen met een beperking om beter toegang te krijgen tot digitale technologieën. En dat zijn maar enkele individuele standen die er de aandacht op vestigen.

Het Aziatische popcultuurevenement Made in Asia vindt plaats op 1, 2 en 3 maart 2024, in Brussels Expo. Tickets zijn verkrijgbaar via www.madeinasia.be. FACTS volgt op 6-7 april in Flanders Expo Gent. Meer info vind je via www.facts.be.

 

Linken naar organisaties

Anthony Audenaerd

Anthony Audenaerd

Event Director Heroes Belgium

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Made in Asia

***MEDIA GALLERY***

Het Made in Asia- en YouPlay-festival, dat is dé bijeenkomst voor fans van manga, anime, YouTube en videogames.  Ontmoet gerenommeerde Japanse gasten, beroemde YouTubers, speel de beste videogames van het moment, neem deel aan creatieve workshops, koop exclusieve beeldjes of manga-strips om je verzameling te vervolledigen, neem deel aan cosplay-wedstrijden en geniet van talloze andere verrassingen.

Sinds kort wordt het festival Made in Asia  geruggensteund door een internationaal netwerk van comic cons en mangaconventies, genaamd Heroes. Dat netwerk zorgt voor een ongekende garantie van kwaliteit én voor de zekerheid dat de twee evenementen nog lang popcultuur-plezier mogen verspreiden in België. 

Copyright © 2024 Made in Asia. Alle rechten voorbehouden.