Rodeorijden op een eenhoorn, handtekeningen verzamelen en de nieuwste videogames ontdekken

MADE IN ASIA, grootste Aziatische popcultuur-event in Benelux

Azië, en dan vooral Japan is de laatste jaren hip, hot en trendy. Op alle vlakken zie je steeds meer Japanse invloeden terugkomen. Op het gebied van eten – van sushi over ramen en matcha -  literatuur, technologie en gezondheid & beauty, maar ook herken je steeds vaker de minimale Japanse lijnen in design en fashion. Ook zo’n fan van het Oosten? Je hoeft geen vliegticket richting Hiroshima of Tokio te boeken, een toegangsticket voor Made in Asia volstaat. Liefhebbers van de Aziatische popcultuur, Japanse animatie, YouTube en videogames worden op 8, 9 en 10 maart 2019 verwacht in Brussels expo, waar je wordt ondergedompeld in de wondere wereld van manga, cosplay en computerspellen. Alle info en tickets vind je op madeinasia.be

Vorig jaar lokte de beurs maar liefst 70.000 bezoekers, waaronder ook heel wat internationale fans. Deze editie wordt nóg groter: drie dagen lang en verspreid over vijf verschillende hallen van Brussels Expo. Op Made in Asia kan je onder andere ronddolen in een heus Ghibli-dorp (uit de bekende film My Neighbour Totoro) met levensgrote standbeelden en creaties, decors en fotobooths. Fans kunnen er vliegtickets naar Japan winnen, een workshop origami plooien volgen, en de mooiste outfits van de cosplayers bewonderen tijdens de cosplay-wedstrijden.  Vergeet de normale rodeostier, op Made in Asia tem je een mythische eenhoorn. En terwijl durvers en slimmeriken een uitweg proberen te zoeken uit de escape room, kunnen sportievelingen deelnemen aan een eigen versie van de populaire en gekke Koreaanse show ‘Running Man’ waarin ze onder andere een zak rijst lanceren, een bal naar kegels gooien met enkel je mond, je lichaam door een tennisracket wurmen, ... Hoe gekker hoe beter. De getalenteerde Zwitserse cosplayer Stylouz geeft tijdens een cursus verrassende cosplaytips en tricks. Tijdens MIA 2019 is er ook muziek te horen: de Japanse Power Metal-groep Steampunk Fate Gear treedt tijdens MIA drie keer op. Zanger Haru, zanger van de Bleach-anime-aftiteling, staat op de line-up met zijn band Good Thru Date.

YOUPLAY: Kroatische spelontwikkelaars.
Tussen de bezoekers dit jaar ook heel wat jonge Kroatische game-ontwikkelaars, die hun ideeën voor een nieuw videogame willen pitchen bij het publiek. Voor hen is Made In Asia dé plek om hun nieuwste spelcreaties uit te (laten) testen en ze laten fans graag zien hoe een videospel wordt gemaakt. Made In Asia gaat samen door met YOUPLAY!, een beurs rond gaming, video en spellen.

Bekende gasten
De bekende Japanse artiest Takahiro Yoshimatsu – die je kent van legendarische series als onder andere Dragon Ball en Hunter X Hunter – signeert drie dagen lang.

En ook Yoshiharu Sato, die je kent als character designer van Studio Ghibli’s My Neighbor Totoro en animator voor de films Porco Rosso, Arrietty en Kiki’s Delivery Service en tevens één van de grootste namen in de beroemde Studio Ghibli-rangen, zal aanwezig zijn voor handtekeningensessies.

De 25-jarige Belgische Nadine Saint-Pol als ‘Nadou’ tekende de affiche voor Made In Asia en creëerde beelden voor de stripreeks ‘De Legendariërs’. De reeks staat in Frankrijk al jaren in de top drie van best verkochte stripreeksen.

Ook Tony Valente, auteur van de mangareeks Radiant, kan je ontmoeten op Made in Asia. 

Het volledige programma vind je terug op www.madinasia.be

Praktisch:
Vrijdag 8 maart 2019 : van 12u tot 20u
Zaterdag 9 maart 2019 : van 10u tot 19u
Zondag 10 maart 2019 : van 10u tot 18u

Brussels Expo, Belgiëplein 1, 1020 Brussel
www.madeinasia.be

Anthony Audenaerd

Head of Media, Made in Asia

Lisa Vandevelde

Press Officer, Made in Asia

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Made in Asia

***MEDIA GALLERY***

Het Made in Asia- en YouPlay-festival, dat is dé bijeenkomst voor fans van manga, anime, YouTube en videogames.  Ontmoet gerenommeerde Japanse gasten, beroemde YouTubers, speel de beste videogames van het moment, neem deel aan creatieve workshops, koop exclusieve beeldjes of manga-strips om je verzameling te vervolledigen, neem deel aan cosplay-wedstrijden en geniet van talloze andere verrassingen.

Sinds kort wordt het festival Made in Asia  geruggensteund door een internationaal netwerk van comic cons en mangaconventies, genaamd Heroes. Dat netwerk zorgt voor een ongekende garantie van kwaliteit én voor de zekerheid dat de twee evenementen nog lang popcultuur-plezier mogen verspreiden in België. 

Copyright © 2024 Made in Asia. Alle rechten voorbehouden.