Twee beroemde Japanse artiesten op Made in Asia

Japan zendt zijn beste talenten naar Brussel

Attack on Titan-regisseur Tetsurō Araki en gerenommeerd Ghibli-animatietalent Yoshimichi Kameda zakken drie dagen lang af naar het Made in Asia-festival (1-2-3 maart) in Brussels Expo. Op dat Aziatisch georiënteerde popcultuur-evenement zullen duizenden fans van Japanse animatie het duo recht in de ogen kunnen kijken en gratis handtekeningen vragen.

Tetsurō Araki zette als regisseur van de eerste drie seizoenen van Attack on Titan een echte titanen-prestatie neer. Deze geanimeerde manga-adaptatie was vanaf de eerste aflevering een instant wereldwijd succes en wist tien jaar later af te sluiten met een algemeen gevierd hoogtepunt. Araki heeft dus een grote schare fans in Europa en komt die nu maar wat graag gratis handtekeningen bezorgen in Brussels Expo, tijdens de drie dagen van Made in Asia.

Animator Yoshimichi Kameda is dan weer bekend van onder meer zijn werk voor Studio Ghibli – het Japanse equivalent van Disney – en de geanimeerde bewerking van de manga Mob Psycho 100. Vorig jaar nog kwam The Boy en the Heron internationaal in de cinemazalen, het langverwachte finale deel in de Ghibli-reeks, waarvoor Kameda de eer kreeg om er mee zijn professionele schouders onder te zetten.

Naast hun ontmoeting met deze twee Japanse animatie-kleppers, kunnen Made in Asia-bezoekers zich eveneens opnieuw onderdompelen in Aziatische sferen. Verschillende zones gewijd aan de oosterse wereldcultuur, zoals Little Asia en de Korean Alley, zullen een brede waaier aan activiteiten aanbieden, waaronder Japanse taallessen en delicatessen, workshops kalligrafie en origami, klassieke bordspellen als Go en Mahjong, en ga zo maar door.

Wie wil proeven van het Made in Asia-festival mag zich op 1, 2 en 3 maart naar Brussels Expo begeven, waar je een verlengd weekend lang kan genieten van meer dan 350 stands met spullen en activiteiten in thema. Alle activiteiten op het festival zijn inbegrepen in het toegangsticket, waaronder dus ook de ontmoeting met en handtekening van Tetsurō Araki en Yoshimichi Kameda.

Tickets voor Made in Asia zijn te koop via www.madeinasia.be/nl.

 

 

Anthony Audenaerd

Anthony Audenaerd

Event Director Heroes Belgium

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Made in Asia

***MEDIA GALLERY***

Het Made in Asia- en YouPlay-festival, dat is dé bijeenkomst voor fans van manga, anime, YouTube en videogames.  Ontmoet gerenommeerde Japanse gasten, beroemde YouTubers, speel de beste videogames van het moment, neem deel aan creatieve workshops, koop exclusieve beeldjes of manga-strips om je verzameling te vervolledigen, neem deel aan cosplay-wedstrijden en geniet van talloze andere verrassingen.

Sinds kort wordt het festival Made in Asia  geruggensteund door een internationaal netwerk van comic cons en mangaconventies, genaamd Heroes. Dat netwerk zorgt voor een ongekende garantie van kwaliteit én voor de zekerheid dat de twee evenementen nog lang popcultuur-plezier mogen verspreiden in België. 

Copyright © 2024 Made in Asia. Alle rechten voorbehouden.